Masterclass ‘e-Overheid in de praktijk’ van start

Gepubliceerd: dinsdag 10 november 2009

Op 26 oktober 2009 is de masterclass ‘e-Overheid in de praktijk’ van start gegaan. Deelnemers aan deze eerste editie zijn een groep van associés van het Management Centrum waarvan de meesten werkzaam zijn binnen de e-Overheid.

Doel Masterclass

Kennis verwerven en kennis en ervaring uitwisselen tussen experts van Het Management Centrum en deelnemers onderling. De masterclass is pragmatisch opgezet en inhoudelijk gericht op het toepassen van concepten en methodieken die van belang zijn bij beleidsvorming en implementatie van actuele en toekomstige ontwikkelingen binnen de overheid en de e-Overheid in het bijzonder. Het toepassen van deze concepten en methoden concretiseren we aan de hand van een casus die als rode draad terugkeert bij alle vier de sessies. De inhoud wordt onder andere bepaald door de praktische ervaring opgedaan door Het Management Centrum en haar associés binnen de e-Overheid. De Masterclass typeert zich enerzijds door het bieden van kennis van deze concepten, anderzijds door een doorvertaling ervan in de praktijk.

Speciale aandacht wordt gegeven aan de onderlinge samenhang tussen de diverse ICTU programma’s, de e-Overheid bouwstenen en zeker ook ontwikkelingen als NUP, KING en de impact van al deze aspecten op de lokale overheid.

De deelnemers zullen na het volgen van de Masterclass beter in staat te zijn invulling te geven aan hun/haar taakstellingen binnen de e-Overheid, ICTU, GBO.Overheid (Logius) en de lokale overheid.

Doelgroep Masterclass:

Betrokkenen bij de e-Overheid zoals; management, beleidsmedewerkers en uitvoerende medewerkers.

MC.academy

Een onderdeel van Het Management Centrum is de MC academy. Daar geven deskundigen en experts uit het netwerk van het Management Centrum Masterclasses en trainingen met als doel kennis hun ervaringen te delen en over te brengen. Naast de Masterclass ‘e-overheid in de praktijk’ zijn er ook Masterclasses beschikbaar op het gebied van Klantgericht werken, Architectuur, Planning & Control, ID Management, Transactiemanagement, etc.

Wilt u meer informatie over de Masterclass ‘e-Overheid in de praktijk’ of wilt u meer weten over Het Management Centrum en de MC academy neemt u dan contact op met de heer Ferdinand Steur, managing partner: steur@management-centrum.com